A csomagolásmentes részleg

csomagolasmentes-termekek

Sashalmi üzletünk kívül, belül változásokon ment keresztül. Nemcsak szép új festést kapott a kirakat, hanem jó néhány dolgot átgondoltunk, átalakítottunk és megvalósítottuk egy régi álmunkat, kibővítettük a csomagolásmentes részlegünket.

Mostanáig egészen a belvárosig vagy Budáig kellett mennünk, ha csomagolásmentes termékeket szeretettünk volna vásárolni, azonban most már itt a 16. kerületi üzletünkben is van erre lehetőség.

arculatvaltas-csomagolasmentes

Lassan már annyira tele vannak a polcok, hogy szinte mi sem tudjuk követni, mi mindenünk van. Ezért arra gondoltunk, hogy segítünk nektek és csoportosítjuk miket kaphattok nálunk.

Csomagolásmentes termékeink:

  • natúr, és csokival bevont aszalványok
  • olajos magvak (mandula, mogyoró, kesudió stb.) natúr és ízesített változatban
  • reggeliző pelyhek (zab, kukorica)
  • puffasztott quinoa és amarant
  • sütikhez felhasználható alapanyagok (csokicseppek, kókuszchips stb.)
  • köretek (köles, bulgur, különböző rizsek, árpa stb.)
  • babfélék
  • tésztafélék natúr és ízesített változatban
  • teák
  • cukrok-és édesítőszerek
csomagolasmentes-termekek

A csomagolásmentes termékeket a bolt közepén lévő „szigeten” mérjük le. Ebben természetesen segítünk.

Csomagolásmentes termékek mellett másik fő fókuszunk a glutén-, tej-, cukor-, és vegán termékeken van. Ezek kínálata is folyamatosan bővül.

Gyertek, nézzetek körül és ne felejtsétek otthon a saját tárolóitokat!

Egy kis szösszenet a környezettudatosság érdekében…

Vajon tisztában vagyunk-e azzal, hogy mennyi hulladékot termel egy háztartás évente?

A szám sokkoló: 385 kg/fő! Vagyis naponta több, mint egy kilónyi műanyag zacskó/szatyor/doboz, PET palack, befőttes/mustáros/majonézes üveg…stb. kerül a kukába. A szemét elszállítása, tárolása, feldolgozása rengeteg pénzbe kerül, ráadásul hihetetlenül környezetszennyező. Míg a papír néhány hónap alatt lebomlik, addig a fém, üveg és műanyag termékek lebomlási ideje több száz, vagy akár egy-két millió év is lehet.

Mit tehetünk ez ellen?

Próbáljunk csomagolásmentes termékeket keresni, vásároljunk tudatosan. A kiürült üvegeket, fagyis dobozokat, tejfölös vödröket ne dobjuk ki, hiszen ezek nálunk teletölthetők mindenféle finomsággal: tésztafélékkel, rizzsel, lencsével, zabpehellyel, kölessel, aszalt gyümölcsökkel……..stb., melyek kimérve kaphatók üzletünkben. Amennyiben otthon felejtenétek a dobozokat, vehettek nálunk textilzsákocskákat.

Vigyázzunk együtt környezetünkre!